nejen moje ztřeštěné nápady :)

Moc báječná a romantická... Olomouc

27. 1. 2013 17:25
Rubrika: Aktualitky

Musím se přiznat, že jsem nikdy neměla moc kamarádů. Na základní škole mě neměli rádi, protože naše třídní učitelka byla moje teta. A na střední? To jsem zas byla divná, že chodím do kostela a znám desatero. Mamka mi vždycky říkala – neboj se, ty pravé kamarády potkáš až na vysoké škole. A tak jsem jí věřila a těšila se na výšku. A pak to přišlo, dostala jsem se do Olomouce na školu. Jenže, světe div se, nic se nestalo. Koukala jsem jako blázen na ty čtyři spolužačky – kamarádky, jak stříhají metr a z přednášek vybíhají o deset minut dřív, jen aby ve čtvrtek stihly autobus domů. Jednou za čas jsme se sešly někde na kafe a polovinu času jsme stejně řešily školu.. Tohle jsou ti praví kamarádi na celý život? Mamka mi lhala.

Tak to šlo dva roky. Jenže víte co? Pak přišel email ze spolča, kam jsem občas chodívala – konkrétně od svatého Mořice. Prý, že se pojede na společnou dovolenou – do Švýcarska. Švýcarsko? No jasně! Na cizinu mě utáhnete jak na vařenou nudli. Navíc do kláštera a s bandou? Tak to každopádně! A pak to šlo ráz na ráz. Skvělá dovolená, necelé dva týdny utekly jak voda. Parta sedmnácti lidí a já se cítila vážně skvěle! Oni mě brali, povídali si se mnou, zpívali, modlili se, pracovali, chodili po horách, popíjeli pivo.. A tak to začalo. Přijeli jsme týden před začátkem školního roku. Nikdy v životě jsem se do školy tak netěšila. Už jen honem do Olomouce, až zas potkám ty skvělé lidi. Kamarády. Začal školní rok a byl jeden z nejhezčích v mém životě. Žila jsem úterními spolči, středečními Sněženkami, začala chodit do scholy a taky na volejbal. Tak nějak jsem mezi ty lidi zapadla… ani nevím jak. Najednou to bylo, jako bychom se znali odjakživa. Společné akce, oslavy narozenin, koncert, nahrávání CDčka se scholou.. A život byl moc báječný.

Dneska už je to dva a půl roku od té doby, co jsem se vrátila ze Švýcarska. Život jde dál a škola skončila. Chodím do práce a nemám čas na všechny ty skvělé lidi, se kterými bych chtěla být. Ale snažím se. A dneska už vím, že mamka měla pravdu. Ty OPRAVDOVÉ kamarády – jsem potkala na vysoké škole. Děkuju vám všem, kdo děláte mou Olomouc tak báječnou:-) 

 

Zobrazeno 2140×

Komentáře

embec

Olomouc je taky má srdeční... :-)

Kleine-Biene-Maja

Moc se na Tebe těším, Moničko! :-*

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková